Aanbevolen : Van Gils - Auto opkopers
 Auto Export Vanuit Belgie  thumbnail

Auto Export Vanuit Belgie

Published May 08, 23
6 min read

Zo Verkoop Je Je Auto Aan Een Particulier - Vab-magazine

Koop je een nieuw voertuig dan heb je , dat is een Europese wet en daar kan niet van afgeweken worden. Deze is overal in de EU geldig, bij welke dealer (van het merk van je wagen) dan ook, laat je dus niets wijsmaken als iemand iets anders beweert! maar dat hoeft niet te betekenen dat die dealer onderhouden is! Zolang je maar bij een officiële garage gaat en niet bij je buurman die het na zijn uren doet. auto opkopers saab.Dit wordt meer en meer de standaard. Ook deze is valt onder dezelfde voorwaarden als de verplichte fabrieksgarantie. Koop je als particulier bij een handelaar dan is die steeds verplicht om minimaal 12 maanden tweedehandsgarantie te verlenen. Zet de verkoper er geen garantieduur op dan verleent hij zelfs 24 maanden garantie, de meeste verkopers zullen dit echter beperken tot 12 maanden door dat zo op de factuur te vermelden.

Want de 2de periode van 6 maanden is het aan de koper om te bewijzen dat het gebrek bij aankoop van de auto ook al bestond. , hier vindt je de ‘spelregels’ terug: Bovenop de 12 maanden verplichte tweedehandsgarantie kan je van de verkoper ook nog een verkrijgen (auto opkopers saab). Die kan dan voor de afgesproken duur verlengd worden onder de voorwaarden bekend gemaakt door de verkoper.

In theorie komt het er op neer dat een particuliere koper altijd garantie heeft op een 2de hands voertuig aangekocht bij een buitenlandse (EU). auto opkopers saab. En zouden bovenstaande regels in verband met tweedehandsgarantie overal in de EU moeten gelden. , koop je als zakelijke klant een auto dan is het altijd ‘een gunst van de verkoper’ als die garantie verleent.

In geval van een particuliere koper kan de verkoper zich van garantie ontdoen door bij de verkoop de gebreken duidelijk te melden. (dat geldt uiteraard ook voor zakelijke kopers die toch garantie krijgen). : bv. auto opkopers saab. chiptuning, zelf aangebrachte wijzigingen aan het voertuig (andere uitlaat, vering etc) als aangetoond kan worden dat hierdoor de auto schade geleden heeft.

Wat Zijn De Beste Auto's Voor 3000 Euro? - Fraaiebak

Koop je een import auto bij een officiële merk dealer in het buitenland, dan zit je doorgaans safe, . Merk dealers zullen op recente voertuigen namelijk altijd minimaal de verplichte 12 maanden garantie verlenen voor voertuigen tot een leeftijd van 5j oud. Voor oudere voertuigen lopen ze het risico meestal niet en die zullen ze dan ook niet snel aanbieden of enkel voor ‘export’ dus als je zakelijk koopt.

Bij Mercedes, Porsche & BMW maken we dit zelden mee en zal er zo goed als altijd garantie verleend worden die ook geldig is in België. ? Omdat bijna iedere garantie die niet fabrieksgarantie is en die ook geldig is in het buitenland, een garantieverzekering is. Dit wil zeggen dat de garage de garantie ‘afkoopt’ bij een verzekeringsmaatschappij en die dus het risico op zich neemt en uitbetaalt indien er iets mis zou zijn met de wagen en het binnen de vooropgestelde voorwaarden van de maatschappij valt (deze worden steeds meegegeven met bij de verkoop).

Garages die het niet doen hebben vaak geen contracten met zulke maatschappijen en zullen daarom ‘zonder garantie voor het buitenland’ verkopen. Wat eigenlijk niet mag, maar in de praktijk toch vaak gedaan wordt (auto opkopers saab). Komt het dan ooit tot een probleem, dan zal je als je naar de rechtbank gaat het zo goed als altijd winnen (indien particulier) maar het zal een werk van zeer lange adem worden en advocaatkosten in Duitsland lopen hoog op.Kan die dat niet dan verkoopt die zonder garantie voor het buitenland. Het is dat die vaak minder eigen vermogen/ middelen heeft en dus minder toegefelijk zal zijn. Omdat hij ook weet hoe moeilijk het is om als buitenlander een geldend vonnis af te dwingen in zijn land. Op papier lijkt dat heel makkelijk, in praktijk is het dat allesbehalve! Wij spreken uit ervaring.

Als je er over nadenkt is het ook logisch dat iemand die 500km verder zit niet graag garantie verleent voor een auto verkocht aan een inwoner van een ander land. Want de meeste garages lossen hun garantie gevallen in eigen huis op, omdat dat goedkoper is en ze dan ook zeker zijn dat ze zelf niet bedrogen worden (auto opkopers saab).

Auto Verkopen Ervaringen - Mobiliteit - Got

Om het in volgorde te zeggen: , dit zal nagenoeg alle gebreken die niet zouden mogen voorkomen, gezien het bouwjaar / de kilometerstand van het voertuig, omvatten zeker als ze vanuit het merk zelf gegeven worden en geen garantieverzekering zijn (Mercedes junge sterne, BMW premium selection, Audi Plus, Volvo select, etc) - auto opkopers saab.

Het maakt hier niet uit of die van een gewone handelaar komen of van een merk dealer. Wel moet steeds de volledige onderhoudsgeschiedenis bekend en tijdig gebeurd zijn (auto opkopers saab). Welke voorwaarden van toepassing zijn. Deze werken naar onze ervaring goed, maar het blijven verzekeringen, je zal dus altijd een deel zelf moeten betalen en niet alles is gedekt.

Doorgaans geldt ook hoe ouder de auto, hoe beperkter de garantie (wat natuurlijk ook logisch is). Dit is geschreven vanuit onze eigen ervaring, dus wij zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of tussentijdse veranderingen in de wetgeving..Top garage, kwam er al langere tijd voor onderhoud en reparaties van mijn auto's. Denken met je mee en zijn eerlijk met wat er moet gebeuren. auto opkopers saab. Nu ook mijn auto bij van driel gekocht en ben weer super geholpen. Kars Koppelaar Enkele maanden geleden een auto gekocht bij Van Driel, helaas op korte termijn meerdere malen problemen gehad met de auto; echter werd dit telkens zeer netjes opgelost en werd er ontzettend met ons meegedacht! Dankzij de prettige communicatie hebben we samen een passende oplossing kunnen vinden.

Marieke Goede garage vriendelijke mensen En eerlijk prijs Heb het wel eens anders meegemaakt bij andere garages Martin Lehmann Als altijd netjes, vriendelijk en kundig geholpen. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Al jaren trouwe klant, zeer tevreden! Jolanda Klootwijk - de Jonge Fantastische service, kon op korte termijn een afspraak maken en werd meteen geholpen! Monteurs waren fantastisch! Ik ben erg blij en dankbaar voor de hulp die Ralph ons heeft geleverd! Zou zeker nogmaals zaken met ze doen! Top bedrijf, top mensen die daar werken en helpen!! Brandi Baxley-Moe A Soi Fijne, eerlijke en betrouwbare garage (auto opkopers saab).

Auto Verkopen, Aankoopkeuring Laten Uitvoeren Of Niet?

Ik ga zeker terug voor het onderhoud en/of reparatie van mijn auto. Karel Boekhout Heel fijn! Denken goed mee. Elk jaar groot/klein onderhoud aan mijn auto en elke winter/zomer banden wisselen. Super topteam! Wendy Lanser Algemene reparaties en onderhoud, Banden Koppeling laten vervangen, perfect resultaat en heel snel gedaan - auto opkopers saab. Auto gezocht, gekocht en eigen auto ingeruild.

Uitstekende service, echt een aanrader! Edwin van Ek Van Driel auto's is deskundig, geeft gericht en doeltreffend advies, heeft vakkundige monteurs in huis met vakkennis op het gebied van auto's en motoren. Mijn ervaring met dit bedrijf, waar ik reeds 3 jaar tot de klantenkring behoor, is 100% en alle complimenten waardig.

Latest Posts

Autohandelaar Gorinchem

Published Mar 01, 24
3 min read

Auto Opkoper Export

Published Feb 02, 24
7 min read

Auto Verkopen Hoe Werkt Dat

Published Dec 15, 23
7 min read